19.07.2012 г., 14:01 ч.

Обичта на мама 

  Поезия » Друга
919 0 2

Обичта на мама

 

Обичаше ни мама всичките,

искаше да бъде все сред нас.

Успокоена, щом ни видеше,

смееше се тя на глас.

 

Милата, колко често ни викаше,

сготвила чорбица бобена с много лук.

Чакаше ни и искаше

да похапнем с нея тук.

 

Слушаше смеха ни

и веселия глъч на нашите деца.

Нагоре поглеждаше,

за всички се молеше тя.

 

Стоя сега на двора

 и си мисля за хиляди неща.

Как чакаше ни мама,

но си отиде от тази земя.

 

Застанала сега на прага,

срещам сякаш погледа ù благ.

А портретът от стената ми говори

отново и отново за нея пак!

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е г-жа Брайчева,много обичах майка си,но тя остана само в моите спомени.Зная,че с всички е така.Тази седмица ще завърша с още едно посветено на нея стих.Дано Ви хареса!Благодяря и поздрав и от мен!
  • Много мило стихотворение, едва ли има по-силна от обичта на майката. Поздрав!
Предложения
: ??:??