26.05.2020 г., 13:14 ч.

Облачето и мразовитият вятър 

  Поезия » За деца
482 0 1

Облаче, пухкаво и бяло,

волно в небето полетяло,

над малко езерце се спря,

там друго облаче видя.

               

От езерното, бистро огледало

гледаше го, пухкаво и бяло,

облаче с учудено лице,

на бузки сложило ръце.

        

От северните поля сърдит

долетя вятър - мразовит,

завихри ледена вихрушка,

цялото езерце разлюшка.

                

Счупи се водното огледало,

разплака се облачето бяло,

сълзи - снежинки полетяха,

в снежно одеяло се сляха.

                

Завиха с него полята,

покриха горите, тревата,

стана красиво и бяло

от изтъканото със снежинки одеяло.

                            

29.12.2019 год.

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??