19.03.2018 г., 10:59 ч.

Облог 

  Поезия » Хумористична
887 0 0

 

 

Басът – положен! Вече е в сила:

„Алекс да бъде... с Нина нощес...“

На тайната някой „изпуснал  вентила”

и който е трябвало, знаел от днес.

 

За среща със нея, във нула без двайсет,

весел и сресан, от тръпка обзет,

бързал към плажа /О, осъзнай се!/

и се надявал да има късмет.

 

Стрелките се слели една върху друга,

погледът цепел нощния мрак.

„А, ето дошла е... О, Боже... съпругата…

Загубил облога и ... крехкия си брак.

 

Злосторникът, дето „шегата” скроил е

поредната жертва отмята, брои…

Злото у него боде като шило,

а шилото – казват – „в торба не стои”!

 

© Донка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??