Басът – положен! Вече е в сила:
„Алекс да бъде... с Нина нощес...“
На тайната някой „изпуснал вентила”
и който е трябвало, знаел от днес.
За среща със нея, във нула без двайсет,
весел и сресан, от тръпка обзет,
бързал към плажа /О, осъзнай се!/
и се надявал да има късмет.
Стрелките се слели една върху друга,
погледът цепел нощния мрак.
„А, ето дошла е... О, Боже... съпругата…
Загубил облога и ... крехкия си брак.
Злосторникът, дето „шегата” скроил е
поредната жертва отмята, брои…
Злото у него боде като шило,
а шилото – казват – „в торба не стои”!
© Донка Колева All rights reserved.