Отново съм наблизо. На брега
съм застанал като мнима сянка
на човек, избягал от света,
стиснал във ръка една останка
от живот, далече от вълните,
от живот сред глъчка и бетон,
дето в пушеци започват дните
и завършват с маска от неон.
В ръката ми часовник отброява
последните живи мигове до деня,
в който трябва бързо да преправя
душата си и да се върна към света.
Аз ти го нося. Нека бъде дар
за теб, за тихата прохлада,
за къщичката, измазана с вар,
за утрините, лъхащи наслада.
Вземи го, море, аз не искам
да превръщам живота си в циферблат
и моментите в шепи да стискам.
Вземи го, без него съм по-богат!
Под вълните, оловно изстинали,
моят джобен часовник лежи
и стрелките му, мъртво застинали,
отброяват свободни мечти.
15. 08. 2007
© Георги Всички права запазени