Aug 22, 2007, 4:32 PM

Обратно броене 

  Poetry
609 0 4

Отново съм наблизо. На брега

съм застанал като мнима сянка

на човек, избягал от света,

стиснал във ръка една останка

 

от живот, далече от вълните,

от живот сред глъчка и бетон,

дето в пушеци започват дните

и завършват с маска от неон.

 

В ръката ми часовник отброява

последните живи мигове до деня,

в който трябва бързо да преправя

душата си и да се върна към света.

 

Аз ти го нося. Нека бъде дар

за теб, за тихата прохлада,

за къщичката, измазана с вар,

за утрините, лъхащи наслада.

 

Вземи го, море, аз не искам

да превръщам живота си в циферблат

и моментите в шепи да стискам.

Вземи го, без него съм по-богат!

 

Под вълните, оловно изстинали,

моят джобен часовник лежи

и стрелките му, мъртво застинали,

отброяват свободни мечти.

 

15. 08. 2007

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??