4.01.2019 г., 8:50 ч.

Обслуга 

  Поезия » Гражданска
957 2 2

Волно-неволно, волю-неволю;

Пишат, рисуват, създават, творят!

Дращят, разкъсват, с кафяво размазват,

кървави четки се впиват в народния гръб.

 

Ние сме интелигенция! Това е изкуство!

И перо като свредел в черепа вие.

Глухи проглеждат, сакати прочуват.

И рейтинга наш няма кой да го бие.

 

Номер едно, без следа от петно,

по якичката бяла, стегната в клуп.

Душата цвърчи, съвестта се души,

сред тази дребна обслуга на дребни души.

 

Те певци са за свят с една парадигма,

която от време оно все нарича се класов елит.

Свободата да лижеш любовно гноясала стигма –

Имат я… заедно с лютата пръчка и моркова крив.

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??