2.05.2022 г., 10:05 ч.

Обяснение в любов 

  Поезия » Любовна
383 6 13

Потайна си като река,

в която сам ще се удавя.

Не си протягала ръка.

Но аз умея да подавам.

 

Душата ми е куп сено -

и залезът го е подпалил.

Ще изгори ли - все едно.

Аз повече не се надявам.

 

Пред теб съм като стрък трева.

И всеки може да я смачка.

Ти само отпусни глава,

когато ни поглъща здрачът.

 

Ще ти разкажа за съня,

след който ще си моя - зная.

Преди да тръгнеш вън сама,

постой в безлунната ми стая.

© Слави Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??