12.10.2023 г., 21:52 ч.

Оценява се чрез обичта жаравата 

  Поезия » Любовна
342 2 4

Познавам любовта.

Тя крие живи въглени в очите.

Лек полъх вътре в теб

от пеперудени крила

и лумва пламъкът опустошителен -  

пожар от чувства, страсти

между сърцето и ума…

 

Ала познавам любовта

и в обич укротена,

когато огънят от двама се опитоми,

когато заедно дишате и пука ти за нея

(или него),

когато нужни сте си и

допълвате се като рима в стих…

 

Защото да си влюбен е различно от обичане.

Две състояния различни на духа.

Какво е обич ли?

Година след година

без думи да ти шепне на заспиване:

„До теб съм и без теб не мога,

добре ми е така“!

 

Колко жалко е до пепел да се угаси

чувство, бременно със обич…

Да обречеш на вечен студ

любов такава…

Помни, че всеки в любовта гори,  

но оценява се

чрез обичта жаравата!

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??