9.06.2018 г., 23:52 ч.

Очакване 

  Поезия » Друга
876 5 13

Вълнува се бурно сърцето.

Очаква в безкрайни игри

на воля да плува в морето

и риба с ръце да лови.

 

До златото в пясъчен замък

да сложи черупка от рак.

Да лумне сред кулите пламък.

Да види на живо моряк.

 

Да плисне в ръцете му пясък,

през пръстите да изтече.

На гларуса волния крясък

превръща мъжа във момче.

 

Момчето събира и носи

черупки от миди, и сам,

от всички солени въпроси

русалка извайва - ей там.

 

Какво е русалката, знае!

Момиче е - риба с лице.

Вълната я чува как пее.

Момчето я носи в сърце.

 

Вълнува се кротко сърцето -

очаква в безкрайни игри

сред внуци да плува в морето

и риба с ръце да лови…

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Летни приключения »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??