28.07.2017 г., 8:30 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
312 2 7

Дори да вали,
                    ще дойдеш,
нали?
Ще чакам
              на мръсната
гара.
Дори да гърми,
                       излез и тръгни.
Сърцето претрупай
                            със вяра.
Дори
       да кърви,
                    сред капките
                                         спри.
                         Червената
                  локва
           те
гледа.
Със страшни очи...
Със страшни очи...
                       Животът
                    е
     прашна
завеса.
Дори да боли,
                        любима,
                                     тръгни.
                      Неспирно
           преследвай
безкрая.
И после се спри...
И после се спри...
Какво ще се случи?
Не зная...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??