1.09.2019 г., 1:03 ч.

Очи черные 

  Поезия » Друга
279 0 0

 

Очи черные...

 

Едни очи, които обещават,

но искат със звезди да ги сравниш...

Едни очи въпросите задават

и нямаш сили да им устоиш!...

 

Загадъчни в Страстта... Неуловими...

Безкрай... Една Вселена... Замълчѝ!...

Като мечти -- съвсем необясними

замислени и влюбени очи...

 

.. Разпалва вятър лагерния огън

във лятна нощ край циганския стан,

една красива Кармен, рáди бóга,

пред своя мил танцува в унес там...

 

Във тъмнината младото ѝ тяло

огрявано ритмично от лъчи,

огъва се от страст обезумяло

проблясват в мрака ласкави очи...

 

Понякога в тях мълнии просветват,

проблязва и необуздана страст,

не винаги са вярни като клетва --

но обещават те и просят, сласт...

 

Внезапни бури, яростни стихии,

коварство и любов дори в едно

фатални чувства всеки поглед крие

с желание за вечно тържество...

 

... Безкрайна е нощта, но с край Живота

и всеки миг от него преброен,

и огънят угасва вече щóто

керванът пак за път е подреден...

 

06.02.2017.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??