12.09.2009 г., 23:34 ч.

Очите на спомена 

  Поезия
577 0 0

Вятърът фучи,

не стихва даже и за миг,

а Балкана гордо се изпъчил

и поема нажаления му вик.

 

Морето се вълнува,

пени се без мор,

всичко се бунтува

и отправя взор

към отминалите летни дни.

 

Студ сковава всичко вън

и пробужда заспалите сълзи,

сякаш черен трън

пробожда лунните очи.

 

Птичият звън от одавна заглъхна,

всеобщата радост вече замря,

есента в момента тук си отдъхва

и последният слънчев лъч със себе си отвя.

© Анита Райкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??