8.06.2007 г., 19:02 ч.

ОЦВЕТЕН В ПРОЗРАЧНО 

  Поезия
913 0 4


Когато всичко се случва
така, както желая,
аз се пренасям на място,
където се крия, където оставам,
където не мисля
и където мечтая.

За това място няма посока,

то е дълбоко

и дори съществува

в моментите,

в които изпитвам това,

което сънувам

... там не е тъмно

... там не е светло

... там е безцветно!


КОГАТО СПРЕШ ДА СЪЗИРАШ

НЕЩАТА, КОИТО ТИ ПРЕЧАТ,

ТИ ЩЕ УСЕТИШ ТОВА МЯСТО

И ЯСНО ЩЕ ВИДИШ,

ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО ИЗГАРЯ,

ОСТАВА ПОНЯКОГА ВЕЧНО!


Не е нужно да се колебаеш,

не е нужно да избираш

между там и тогава

и тук и сега,
защото няма да спираш
да вярваш завинаги
в пространството, делящо
твоето място
от границите на безкрайността!

Защото аз бях там
и видях,
как в пъкления ад,
оцветен във прозрачно,
погребваха дните,
които убиха мечтите
на моя собствен, бял,
вътрешен свят!

Ако някъде, някога, някой
признае,
че живее безжизнено,
но с живи мечти
и сънувал веднъж,
как горчивите спомени
избягали бясно,
а на тяхното място
нов ден се родил...
Ти не му вярвай... защото 
аз бях там и видях,
как в пъкления ад,
оцветен във прозрачно,
прераждаха дните,
които убиха мечтите
на моя собствен, бял,
вътрешен свят! 

© Икабод Крейн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??