6.07.2011 г., 22:49 ч.

Ода за жълтата преса 

  Поезия » Хумористична
474 0 3

– Отдавна вестничето стана популярно –

читатели следят го регулярно!

Аз собственик и главен съм редактор:

с две думи – най-значим за тебе фактор!

 

Та, за да имаш свои публикации,

нуждаеш се от мойте адмирации!...

На ден по десет редчета драсни –

екзотика, скандали и сплетни...

 

На правописа даже да не случиш,

все туй-онуй от лайфа ще научиш!

Повярвай ми, в речта ни, тъй богата,

цинизмът и жаргонът са благата!

 

Виж, лексиката, малко огрубена,

измислена и леко натъкмена,

остава на приличието чужда,

но чувства се голямата ù нужда!

 

Да публикуваш е съдба завидна,

а, казват, пресата била фригидна!

Не – тя е израз на пламтящи страсти

и храни ни душиците със пасти!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??