Всяка вечер до мене щом се сгушиш
и ме завардиш с дъха си топъл,
аз тихо ставам цигара да изпуша
и да стъпча оня демоничен вопъл,
който към други светове ме носи
и ме кара да изтръпвам цяла.
Страховете ми отново се боричкат боси
върху топлата ни спалня бяла.
И започват да задават досадните въпроси:
"Изглади ли добре прането цяло?
Преоблече ли децата? Да не би пък да са боси?
Изпра ли пухкавото одеяло?"
А сърцето е някъде измежду парцали,
с които трябва да избърша пода.
Но този филм не е за мен, не разбра ли?
Защото ужасена съм от тази роля!
Затова недей да искаш да съм вечна домакиня!
Недей се врича в измислена любов!
Меденият месец след като отмине,
тя ще литне уморена за нов живот!
© Пепп Всички права запазени