14.08.2021 г., 11:26 ч.

Ода за Зайчи връх 

  Поезия » Хумористична
310 0 2

Таз кота, по-ниска от триста,

издига се в равно поле

закръглена, но и скалиста,

до древния град Кабиле.

 

На картата диря я с лупа

в кьошето на Средна гора.

Открих я! Сърце се разтупа

и гордо извиках: «Ура!»

 

По Кончето в Пирин не яздил,

Мусала дори не съзрял,

ще знам – на връх Зайчи съм аз бил,

завоя на Тунджа видял.

 

Стоя в обожание нямо,

от гледката тъй прикован,

щом помня – на юг ми е Ямбол,

а Сливен – пред гордий Балкан.

 

Оттам ще се спусна по-мъдър,

признат за пишман поет, но

сред нищото нещо ще бъда,

сред толкова нули – «едно».

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??