12.08.2024 г., 23:59 ч.

Огнено 

  Поезия
117 1 4

В прегръдка ти ме залюлей,  
побързай! Август отминава.
Сестра на огнен суховей
съм аз. Обичай ме такава.

 

По стъпките ми би вървял
побъркан нестинар. Ти би ли?
Сестра на въглен засиял –
това съм аз. Побързай, мили!

 

Ще дойде някак изведнъж
септември – сянката неясна.
Сестра ще съм на онзи дъжд,
след който тихо ще угасна...

 

https://youtu.be/yXz6J9kxycs?si=PRVoLS-h-9DZqMpn

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??