2.03.2012 г., 21:24 ч.

Огнище 

  Поезия
431 0 2

ОГНИЩЕ

 

Сред къщи като палати - малка къща.

Това е за мен обич голяма.

Колко ли пъти мил спомен ме връща

към хора скъпи, дето ги няма.

 

На куката черна виси котлето,

тази нощ огън ще се разпали

и ще припомни ми мястото, гдето

моите млади лета са минали.

 

Хвърчат искрите, светлее жарава,

върти се пред мен калейдоскопа,

животът по- силен е - продължава.

На прага ми веч' старостта хлопа.

 

В нощ пълнолунна, тиха, красива

нейде наблизо дете проплаква.

Кълбото житейско все се развива.

Какво ли още, какво ме чака?

 

Безлюдни стаи, студено огнище,

ще те видя ли нявга - едва ли.

Вече си чуждо, сиво пепелище -

спомените - като теб са посивяли.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Темата е стара и употребявана често - "да се завърнеш в бащината къща". Чувството, което стопля думите, е силно, но вътрешното състояяние още не се е превърнало в поезия. С други думи това, което ни кара да пишем, е по-силно от написаното. Да се надяваме, че ще дойде времето и на силния стих. Пожелавам го от сърце!
Предложения
: ??:??