15.06.2008 г., 11:28 ч.

Огън в леда 

  Поезия
634 0 5

 

 

Гръм и мълнии душата ми раздират,

буря зла във мен бушува

и ръце от огън в хладен дъжд утеха дирят,

бурни пориви във мислите нахлуват.

 

Неспокойна е душата ми творяща,

няма миг покой и няма кът за отдих,

всеки миг разбива лед тя - вряща и кипяща,

ала пак е недоволна, иска още много...

 

Ненаситна е душата ми гореща,

иска думи жарки, иска огън - слово.

Ала как, когато с мисли ледени насреща

пак прегръща ме светът - отново и отново!...

 

 

 

© Вечерница или Зорница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??