21.11.2022 г., 9:40 ч.

Олимпийски игри за Поети 

  Поезия
193 3 4

Наместо да извъртам пируети
на плажа пред красивите жени,
в игрите олимпийски за поети
и аз се пуснах с кеф на старини,


засилих се във сектора за скока,
събрах си всички котешки души! –
но – май, докоснах летвата със нокът
и тя под тежестта ми се строши,

 

ала – нали съм пълен откачалник,
се пробвах сетне в мятане на чук,
бездруго ленти, гири и бухалки
по цял ден ви размахвам във Фейсбук,

 

със плам и хъс се хвърлих в маратона –
естествено, спечелих по дефолт,
и гръмогласно ревна стадионът,
щом с кеф надбягах и Юсеин Болт,

 

по лекоатлетическите писти
бая народ след мене гълта прах –
с изписаните мои бели листи
Екватора три пъти го постлах,

 

но почетната стълба бе висока –
заети – всички призови места...

А моят стих е дяволският нокът,
със който драснах миг от вечността.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??