22.02.2022 г., 10:27 ч.

Олимпийско злато 

  Поезия » За деца
495 2 13

Край селцето - в сняг пленено,

е замръзнала реката.

Ниски хълмове - до нея.

Брули клони остър вятър.

 

Детска палава дружина 

се изсипва тук лъчисто!
Бързо тясната пъртина

се превръща в нова писта.

 

Тук - летят без страх шейните!

Там - ски слалом се опитва!

Нито камъни,ни храсти

спират олимпийски страсти.

 

Долу - по леда кристален,

хокеят следи оставя.

По нататък - фигуристи

се пързалят в танцов ритъм.

 

Няма публика. Съдийства

само Времето - прецизно.

Здраве тук ще се раздава

вместо призови медали!

 

Зимно слънце над баира -

талисман е! То събира

весел дух, строи редици

и мечтите им зарича:

 

- Да са смели, силни, честни

във игривото си детство!

И да знаят, че сърцето

с олимпийско злато свети!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Детска Олимпиада! »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??