Край селцето - в сняг пленено,
е замръзнала реката.
Ниски хълмове - до нея.
Брули клони остър вятър.
Детска палава дружина
се изсипва тук лъчисто!
Бързо тясната пъртина
се превръща в нова писта.
Тук - летят без страх шейните!
Там - ски слалом се опитва!
Нито камъни,ни храсти
спират олимпийски страсти.
Долу - по леда кристален,
хокеят следи оставя.
По нататък - фигуристи
се пързалят в танцов ритъм.
Няма публика. Съдийства
само Времето - прецизно.
Здраве тук ще се раздава
вместо призови медали!
Зимно слънце над баира -
талисман е! То събира
весел дух, строи редици
и мечтите им зарича:
- Да са смели, силни, честни
във игривото си детство!
И да знаят, че сърцето
с олимпийско злато свети!
© Маргарита Петрова All rights reserved.