21.01.2008 г., 17:37 ч.

Онова 

  Поезия » Философска
736 0 1

И в най-далечни времена,

и в най-забравени места,

и в най-студените сьрца

 

 

е имало и има онова,

което нямате сега.

 

 

Изгонено по нечия вина,

забравено от нечия глава,

погребано в нечия льжа...

 

 

То винаги ще бьде онова,

което нямате сега.

 

 

Вьв времето ще скита вечно,

в забравата ще дави всичко,

което го погреба в льжа...

 

 

... То пак ще бьде онова,

което нямате сега.

 

 

В забравата ще тьрси вечно,

в льжите ще скьрби,

но винаги ще се стреми

 

 

леда в сьрцата ви да разтопи.

 

 

... То пак ще бьде онова,

което нямате сега.

 

 

21.01.2008г.

София.

 

 

 

 

 

 

© Ирина Чолакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А какво е онова,дето го нямаме?То много неща нямаме де...
Предложения
: ??:??