19.08.2012 г., 12:22 ч.

Опашка дълга, колкото лъжа 

  Поезия » За деца
874 0 23

Мишленца две – надълго и широко,

се хвалели  в дълбокото мазе

как свързали опашката на котката

към кучешка колиба със въже.

Как кучето залаяло жестоко,

затракало със зъбите от гняв.

Откъснала опашката си котката

на ореха се метнала от страх...

Врабчетата си грабнали дечицата

и хвръкнали  под стряхата на сухо,

а котката в гнездото им притихнала

и май че още там трепери сгушена...

 

Там стар мишок засука си мустака:

-Ах, как опашчиците ви растат, растат.

Лъжливите деца това ги чака-

опашка дълга, колкото лъжа...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??