25.09.2023 г., 6:19 ч.

Опашката на лятото 

  Поезия » Пейзажна, Друга
235 4 11

Провлачи се на лятото опашката 

край изнурените тела на нивите, 

прибра морето лодките моряшките, 

покриха се дори и самодивите. 

 

Останаха да скитат само лудите 

пазители на слънчеви отблясъци, 

които сутрин гонят пеперудите 

под ехото на гарванови крясъци. 

 

Опашката проблясва сред дърветата, 

в капчуците дъждовни се премята, 

понякога наднича зад пердетата. 

Играе с мен  - едно дете на лятото. 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??