25.11.2010 г., 0:01 ч.

"Опасно" 

  Поезия
779 0 0

                           
                              "Опасно"


Бягай, моля те…! Имаш най-силните доводи.
Аз съм слаба, ранима, дори безпризорна.
Вече Лунна ли, Слънчева, губя значение, бродница,
казват лудите нямат, но моята лудост е морна.

И нека затвори ме този Живот зад решетките.
Мен, крадецът на мигове, вопли и думи-монети.
По скалите не скъсах своите тънки подметки,
а са пепел от лъч, който косо в Душата ми свети.

Затвори ме, Животе, във мида безкрила.
Дето никога няма морето да плисне навънка.
С доживотна присъда, а някоя ама открила,
път до мен – на сълзата ми вопълна нишката тънка.

Бягай, моля те…! Нямат въздух въздушните кули.
Въглероден двуокис – затуй те отнасят във рая.
Аз събрах всичко "мое" и "твое" – животворна ампула,
със надпис "Опасно" – и "Само за смели…! До края…!"

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??