28.02.2018 г., 15:01 ч.

Опасност от измръзване 

  Поезия » Друга
536 1 3

ОПАСНОСТ ОТ ИЗМРЪЗВАНЕ

Р. Чакърова

 

Дълга зима... Не никне зелена трева, 
а гнездата все още пустеят.
Хвърлям семе на лед от предишни слова
с ясна мисъл, че нищо не сея...


Но в съня ми покълва! Ухаят жита
и жетварите потни събират
класовете на всичките мои лета - 
сякаш дългата зима умира...
Нека сторят за мен още малко добро - 
от мечтите ми хляб да омесят :
равни части от нежност, вода и брашно,
за мая - може... някоя песен.

 

След това ... ще те любя сред прясно сено,
а луната греха ще изкупи -
миг преди да измръзне тази лятна любов,
миг преди този сън да се счупи...

Лондон, 26/02/2018   01:25

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??