19.01.2015 г., 17:47 ч.

Опит за пречистване 

  Поезия » Друга
372 0 2

В краткото утро беляза ме свещ

- търкам но не изчезва.

Сама се запалих с моя копнеж

да пречистя душата от спомен

                          - с надежда.

Смешно ми стана дето сега

глупаво се изложих

наместо пречистваща светлина

изгоряло петно на олтара положих.

Може би знак че не става така

отвън да пречистя сърдечната плява.

Катарзис се ражда от сгъстена тъга

запазила въглена който спасява.

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??