15.09.2019 г., 7:55 ч.

Опит за сравнение 

  Поезия
670 9 13

Аз не съм по-различна от вас.

Може би - малко по-наранима.

Издържлива?...О, не! Затова

упоявам си болката с рими.

 

На парченца слова я насичам 

и ритмично подреждам ги в стихове.

Но не всички оставям, не всички!

А с които през сълзи усмихвам се.

 

И въженце за стълба изплитам.

После бавно по нея се качвам…

Към поредния връх...И излитане!

 

Е, навярно отново ще плача…

Та нима съм от вас по-различна?

Само… плаши ме повече здрачът…


 

Албена Димитрова

 

15.8.2019.

София.



 

© Албена Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??