9.12.2007 г., 10:35 ч.

Оптимистично? 

  Поезия » Друга
707 0 12

Избягй ти от черната неволя
в стремежа си да дирш дом,
във който весел и спокоен
глава да сложиш с нежен стон.
 

Избягай търсещ, неспокоен,
не скланяй никога глава.
Защото там, където може,
глава склонена не държи крила.
 

Погледнеш ли назад, там изход няма.
Там има само зарево.
Което с огнен пламък,
ще гони твойто същество.
 

Ще те преследва денем, нощем,
и в сън,  и в радост,  и в печал.
И стигне ли те, ще отнеме
свещения ти Граал.
 

Отпред и нищичко да няма,
това не е проблем.
Поне ще си спокоен,
че пробвал си – не си сломен.

© Ноел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??