27.02.2011 г., 13:30 ч.

Орисия 2 

  Поезия » Друга
500 0 9

От много древни времена

над мене тегне орисия:

Да бъда дяволска жена!

Да нося огнена стихия!

 

Да бъда скитница без път,

да бъда дъх на вятър южен!

Лъчи да жарят мойта гръд,

да галя с поглед теменужен!

 

Във вените ми лудо  вино

да пали страсти и желания!

Да търся смелост през годините!

Да пазя древните предания!

 

Да бъда нежен благослов,

да бъда лек от лудо биле

да раждам огнена любов

да нося вяра,мъдрост,сили

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??