28.05.2017 г., 20:17 ч.

Орловец 

  Поезия
835 7 18

        

 

 

 

 

и тази нощ сънувах   

орловите гнезда

реката как бълбука

пътеките в нощта

горите пак сънувах

поляните

простора

и ореха обрулен

и здравеца на двора

дувара

и бръшляна

разцъфнала липа

пещника стар

и баба

до розовия храст

потрерпващия огън в огнището

софрата

и дядовия поглед

като разчупва хляба

сънувах одаята

със старото легло

портрети на стената

и мирис на сено

черешата

пчелите

звънците на стада

и вятъра в тревите

и славеи в нощта

и лястовички в полет

и птичите ята

и жабите във гьола...

 

и пътя към дома.

 

 

     

 

 

© Елена Гоцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??