12.05.2013 г., 9:37 ч.

Оръжие 

  Поезия » Друга
510 0 3
 
 
Завърти барабана и стига,
стига с тази любов.
Бавен блус е сърцето ти, малката.
Бавен блус, с дрезгав глас. Полутон.
Завърти барабана. Усещаш ли
хладната сила на звяра?
Успокой се за малко.
Празен е.
Оръжие не се пълни със вяра.
Завърти го.
Играй си.
Почувствай за миг 
само 
колко е кратък
живота.
Стига с тази любов.
Пак си жив, прошепни
на проклетника.
Пак си жив, жив си, животе.
Насочи го и стреляй от упор.
Право в хладната паст на чудовището.
Вярата не е куршум.
Да вярваш в себе си е оръжие.


~Endless~

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Своеобразна руска рулетка! Поздрав, Ани!
  • Съгласен с: - Anita765 (Ани Монева):, но... Харесах!
  • Хубаво пишеш.
    Много ми хареса финала, но в последните си редове бягаш от ритъм, може би е заради смисъла. Мисля, че стихотворението ти заслужава да помиклиш над това.
Предложения
: ??:??