21.08.2019 г., 19:04 ч.

Още малко 

  Поезия » Любовна
353 0 0

Още помня как лятото изтече – 
в дните. Като пясъчен часовник. 
Приклещен, денят залута завлечен 
надолу, а е пореден летовник.

 

Влюбен летовник. Любовник наивен,
а още е лято и още дните са дълги.
И онзи ден, дори му стана противен,
изкачвайки стръмните стълби.

 

Но пак ще се видят другото лято,
и пак ще се срещнат на стръмните
стълби. Излезли от калното блато
за малко, ще блеснат очите им тъмни.

 

© Юлиян Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??