О Щ Е Т И Ч А М
Още тичам сама по пътеките,
в сърцето тревата отъпкали.
Още чувам до себе си стъпките,
никога в ме не заглъхнали.
През изгреви тичам сред нощите.
Търся залези недогорели...
Все още ме мъчат въпросите
тъй дълбоко в сърцето ми спрели.
Учудено гледам към мъдрите
как във всичко са вече прозрели,
а аз не достигнах до първите
всичко имали, всичко видели.
© Стойна Димова Всички права запазени