Не, не искам нищо да ми подаряват
на "женския празник". Защо точно днес?
Тъжно е - един ден за прослава,
уважение, почит и чест
на майката, на любимата, на Жената.
(После кой как ще, по старому да я кара...)
Какво недоволствате? Специална дата
е отделена във календара...
С подаръци към своите законни половини
ще хукнат пияници и хулигани,
ще ги прегърнат с "Мила, прости ми!"
и гузните съвести ще са поизпрани...
А любовницата си на ресторант ще заведе
мошеникът Дон Жуан - дребният сваляч.
Не му стиска със жена си да се разведе -
усложнения, издръжки, детски плач.....
Да не забравим и колежката да уважим -
празник е, дявол да го вземе!
Ежедневно с нея грубиянски се държим,
но 8 МАРТ - това е друго време...
Фалшиво, измислено ми се струва всичко.
Примирявам се... какво да се прави...
Измъчват ме и други мисли еретични:
"Единствено да има ДЕН на МАЙКАТА си заслужава!"
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Знаеш ли кога е празник?! Когато и след четвърт век се гледате с обич в очите, когато заедно сте преминали през бялото в косите, когато можете да пренебрегвате собственното "Аз" в името на другия, когато бобецът е сладък и очите не са в съседската пържола, когато връщайки се от работа поднесеш кокиче, нарцис, зюмбюлче, лале, дори едно нацъфтяло клонче, когато не можеш да дишаш без другия, когато не позволяваш злободневието да изяде Чувството...Размисли ме и ме накара за сетен път да осъзная колко съм богат. Благодаря ти! Зем.