10.09.2009 г., 18:05 ч.

Основата на всичко 

  Поезия
562 0 2

Представи си, че си капка дъжд,

представи си, че си зрънце ръж

и колко плод ще даваш на земята!

 

Представи си, че си слънчев лъч

или хладна сянка под липа

и всички живи същества ще радваш!

 

Представи си, че си дума в стих

или художнически щрих…

и, макар и да си дребен и частичен,

ти ще бъдеш ценен и обичан,

защото си основата на всичко!

 

                                   20 юни 2009

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??