Чуваш ли, дъхът й спира
и сърцето не тупти.
Виждаш ли я, Тя умира.
Оставя ни завинаги.
Гледаме я безучастно,
как бавно се отдалечава Тя.
Да я спрем власт имаме, но
заслепени сме от гордостта.
Последни крачки в тишината
отекват като тъжен стон.
Заобиколена пак от тъмнината,
крещя без глас: "Остани любов!"
© Виолета Всички права запазени
Прегръщам те, като сестра!!!