3.08.2021 г., 18:07 ч.

Остани с мен 

  Поезия
324 1 8

Няма повече какво да искам

освен едно – да бъдеш с мен,

в дни когато дъжд ме плиска,

в самотна вечер, в ден студен.

 

С мен ли си, то значи имам всичко,

с теб съм най-богата на света,

мисълта ми с теб не е самичка

и мир царува в моята душа.

 

А грехът ни мами, влачи и ласкае

надолу по стъпалата стръмни,

спира се важен, като куче ни лае

и ни преследва, докато се съмне.

 

Но сладка е греховната целувка

с аромат на малина или на кафе,

две ръце силни и нежна милувка

укротили пулса на моето сърце.

 

Остани със мен, не си отивай,

без теб ще бъда аз бедняк,

остани, докато на този свят ме има

и след смъртта в оня свят!

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??