Няма повече какво да искам
освен едно – да бъдеш с мен,
в дни когато дъжд ме плиска,
в самотна вечер, в ден студен.
С мен ли си, то значи имам всичко,
с теб съм най-богата на света,
мисълта ми с теб не е самичка
и мир царува в моята душа.
А грехът ни мами, влачи и ласкае
надолу по стъпалата стръмни,
спира се важен, като куче ни лае
и ни преследва, докато се съмне.
Но сладка е греховната целувка
с аромат на малина или на кафе,
две ръце силни и нежна милувка
укротили пулса на моето сърце.
Остани със мен, не си отивай,
без теб ще бъда аз бедняк,
остани, докато на този свят ме има
и след смъртта в оня свят!
© Миночка Митева All rights reserved.