6.10.2021 г., 20:28 ч.

Oстатъци 

  Поезия » Пейзажна
240 0 6

Отиде си и този сив дъждовен ден,
на рамото ми плака дълго натъжен,
а после тихо към нощта преля се.
Дали защото бе порой, не дъжд,
разпука се небето изведнъж
и не остана ъгъл ненаквасен,

 

от този тъй бездушен мърляв стар квартал,
внезапно сякаш в капчиците засиял
прекрасна катедрала в сиво-бяло
и скрил мизерията в тъмен кът,
по улиците локвите цъфтят,
остатъци от лято прецъфтяло...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??