Остатъци от детство ме преследват,
развеселени крачат покрай мен,
понякога са тихичко приседнали
или опитват да ме хванат в плен.
Преструват се на кротки, цветни части
от пъзела, наречен „мой живот”.
А всъщност са най-важни и с пристрастие
обличат всяко днес със спомен нов.
Във първите години е родена
най-истинската моя същина;
до края ми не ще е променена,
… до края, а дори и след това…
© Екатерина Спасова Всички права запазени