19.07.2017 г., 8:14 ч.

Оставих ли следа? 

  Поезия » Философска
463 0 1

Оставих ли следа

насред браздата на живота

насипана богато със зърна?

 

Зрънце Надежда тук,

Приятелство и Вярност,

до тях – омраза, ярост и лъжа.

 

И светлинка дали запалих в полумрака

на родния ми дом             

заглъхващ в самота?

 

И Майка ми

дали на прага пак ме чака?

Протегнала към мене старческа ръка...

 

Пустее ли градинката на баба ми

във бурени потънала сега?

А помня а обкичена с цветя...

 

Но чувам весел глъч

и ето - през вратата

нахлуват вътре нашите деца.

 

И в миг събужда се от сивотата

и нов живот разцъфва...

във тази нарушена тишина.

 

И тъй, като зрънца на броеница

се нижат бавно, бавно 

ден след ден...

 

Каква следа оставих във живота?

и ще остане ли тук

нещичко след мен?

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??