14.05.2009 г., 14:49 ч.  

Гореща следа 

  Поезия
806 0 20

Аз не зная накъде съм се втурнала,

даже не тичам – летя.

В комета съм се превърнала

и оставям гореща следа –

ако някой случайно я зърне,

да я припознае.

 

Аз не зная дали ще се върна,

дали ще поспра преди края,

но по пътя си

слънца съм прегърнала –

само по тях

ще ме познаете.

 

Аз не зная коя съм,
не зная дори за къде съм тръгнала,
но по тези бездомни страници
себе си съм оставила -
като пътен знак
към безкрая...

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??