24.09.2007 г., 10:11 ч.

От днес  

  Поезия
578 0 10

От днес реших

да скъсам с тъгата,

скуката и суетата.

Но със сълзите -

недейте ме изнудва,

не мога в коша за боклук

да ги изхвърля!

Обещавам ви, че пак ще плача,

но единствено, когато чувствам,

че щастлива съм.

И няма как да не изпитвам

радостта

от туй, че още дишам,

че ме има на този свят.

Затуй,

че някой е решил,

че трябва да  ме има…

Защото есента на прага чука,

и отвори ли вратата,

вятърът, нахлул навътре,

не ще е толкоз нежен.

Хлад ще гали сетивата ни,

но… не съвсем,

и не затуй, че

разделени духом сме.

А просто си отива лятото…

 И ние,

обичайки,

да продължим живота си,

такъв,

какъвто ни е писан…

 


NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??