19.12.2010 г., 20:36 ч.

От друга Коледа - Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Поезия » Гражданска
664 0 4

Но днеска отново е Коледа,

отново проблясва снегът

и лампички греят във стаята,

и весело пее градът…

 

Промъква се мирис на свещи,

отново днес има елха,

но някак си тъжни са тези

иглички в зелена боя.

 

А днеска отново е Коледа

в нюанси на много сърца

и трябва да има подарък

за всяка невръстна ръка…

……

Но ето сега под прозореца,

покрит неприветно със тиксо,

елха от болезнени спомени,

под нея – очаквано нищо.

 

А днеска луната е жизнена,

и някак си стопля дома,

във който децата са истински,

макар че не знае светът…

 

И в острия полъх на вятъра

светят далечни звезди,

и в тях се разтапя надеждата

на хиляди детски мечти…

 

А днеска отново е Коледа.

В чинийките има сълзи,

които на вкус си останаха

отчаяни. Детски. Молби…

© Венета Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??