26.05.2007 г., 7:55 ч.

ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ХЪЛМА 

  Поезия
796 0 8

ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ХЪЛМА

Самотен връх. И е така логично -
споделя ли се самотата с някой друг!
Изпил до дъно чувствата себични,
вървях пиян, но днес съм трезвен тук -
от другата страна на хълма, брулен
от порива на вятърния марш.
Лесът сега е тайнствено забулен 
на есента с оранжевия плащ.
Отлитат с вик последните ята.
Шумът на махащи крила ме вдига
в бездънната, смълчана висота.
Пореден мах, но вместо да ги стигна -
вървя надолу сам и без крила,
по път... белязан с паднали пера.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??