9.03.2023 г., 8:00 ч.

От "Ергена" 

  Поезия » Гражданска
600 0 3

 

 

Рокля "Армани", парфюм, жартиер -

тук - там цитат на Куелю.

Пуши изискано, с финес, с маниер

и има походка на млада газела.

 

Силиконови устни и богат макиаж,

самочувствие на доказана прима.

Скромна вместимост на умствен багаж, 

но пробивна е с лакти за трима.

 

Само в мечтите си е завършила в Йейл,

с илюзии си живее щастливо.

В "Ергена" е влязла за мъж със портфейл

и самолетен билет за Малдиви.

 

Изкусно се смее на плоска шега,

драгоценна сълза ще пророни.

От утре ще стане екранна звезда,

само днес да прикотка "патрона".

 

Здравсловно се храни - с модата в крак,

от години е истински веган.

Но в душата й някакъв див пущинак,

в който моралът е дълбоко погребан.

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има пазар, потребители, ще има и стока...
    Поздравявам те.
  • Здравословно се храни, а пуши! Ай стига, де!
    И що да не влизат, при такива хонорари! Хората си правят шоуто, а вие си пишете да има за какво.

    пп
    ти си бил/а поредната будна съвест в профил в мрежата: 90% "гражданска" поезия. Продължавай все така, добре е да има кой да "говори" за истините в живота виртуален!
  • За жалост – да.
Предложения
: ??:??