8.11.2011 г., 10:12 ч.

От клоните посипват се последните листа 

  Поезия » Друга
503 0 4

 

ОТ КЛОНИТЕ ПОСИПВАТ СЕ ПОСЛЕДНИТЕ ЛИСТА




Отново е Задушница.

Архангеловата, голямата.

Разплиснато море от хора,

забързани към гробове

и спомени.

Вървят, вървят, вървят...

Главите свели,

някак са по–истински...

Ръцете стиснали са

есенните хризантеми,

дар за тях, заминалите...

А всъщност - мъката,

загнездена дълбоко

сега така болезнено

е гърлото им впримчила...

Та... бързат там  -

трапеза с мъртвите

да споделят. Нареждат

хляб, жито и вино...

Свещта полюшва пламък...

Дрезгав вик на птица...

От клоните посипват се

последните листа

и гробовете те завиват...

Преди да дойде

зимата...



© Хрис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??